URODA I ZDROWIE

Naleśnikowe roladki ze szpinakiem

28 grudnia 2016, dodał: Redakcja

Świetne danie na przekąskę imprezową, event lub spotkanie z przyjaciółmi – taka lekka przekąska świetnie pasuje do białego wina. Podajemy ją na zimno na liściach sałaty lub roszponki czy rukoli. Można podawać z ziołowymi dipami, chociaż i bez nich ta przekąska smakuje wybornie.

nnnnn

składniki:

CIASTO NALEŚNIKOWE:

250 gram mąki pszennej

450 gram mleka

2 jaja

szczypta soli

olej do smażenia

 

FARSZ:

500 gram świeżego szpinaku

2 posiekane ząbki czosnku

2 łyżki masła klarowanego do smażenia

250 gram wędzonego łososia

 

DIP ZIOŁOWY

100 gram jogurtu naturalnego

koperek

sól i pieprz

 

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i odstawiamy na 15 minut.

Smażymy cienkie naleśniki około 12 sztuk.

Oczyszczony, umyty szpinak smażymy na maśle z czosnkiem około 5 minut, przyprawiamy do smaku i studzimy.

Na każdego naleśnika kładziemy po plasterku łososia, szpinak, zawijamy ciasto w ruloniki, kroimy na porcje i podajemy  z dipem.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wypadające włosy
Trzeba działać. Na pewno nie będzie tak, że włosy z niczego zaczną wyglądać normalnie. Tutaj...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Uważam, że musisz wyeliminować węglowodany z diety i codziennie odwiedzać siłownię. Możesz także spróbować...
ogrodzenie
Ja mam ogrodzenie betonowe i bardzo ładnie wygląda. My mamy dom w kształcie kostki...
Medycyna estetyczna Wrocław
Ja bym sobie chciała zrobić usta, ale mąż pilnuje :D Grozi rozwodem...