Naleśnikowe roladki ze szpinakiem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Naleśnikowe roladki ze szpinakiem

28 grudnia 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Świetne danie na przekąskę imprezową, event lub spotkanie z przyjaciółmi – taka lekka przekąska świetnie pasuje do białego wina. Podajemy ją na zimno na liściach sałaty lub roszponki czy rukoli. Można podawać z ziołowymi dipami, chociaż i bez nich ta przekąska smakuje wybornie.

nnnnn

składniki:

CIASTO NALEŚNIKOWE:

250 gram mąki pszennej

450 gram mleka

2 jaja

szczypta soli

olej do smażenia

 

FARSZ:

500 gram świeżego szpinaku

2 posiekane ząbki czosnku

2 łyżki masła klarowanego do smażenia

250 gram wędzonego łososia

 

DIP ZIOŁOWY

100 gram jogurtu naturalnego

koperek

sól i pieprz

 

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i odstawiamy na 15 minut.

Smażymy cienkie naleśniki około 12 sztuk.

Oczyszczony, umyty szpinak smażymy na maśle z czosnkiem około 5 minut, przyprawiamy do smaku i studzimy.

Na każdego naleśnika kładziemy po plasterku łososia, szpinak, zawijamy ciasto w ruloniki, kroimy na porcje i podajemy  z dipem.

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...