Naleśnikowe roladki ze szpinakiem

28 grudnia 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Świetne danie na przekąskę imprezową, event lub spotkanie z przyjaciółmi – taka lekka przekąska świetnie pasuje do białego wina. Podajemy ją na zimno na liściach sałaty lub roszponki czy rukoli. Można podawać z ziołowymi dipami, chociaż i bez nich ta przekąska smakuje wybornie.

nnnnn

składniki:

CIASTO NALEŚNIKOWE:

250 gram mąki pszennej

450 gram mleka

2 jaja

szczypta soli

olej do smażenia

 

FARSZ:

500 gram świeżego szpinaku

2 posiekane ząbki czosnku

2 łyżki masła klarowanego do smażenia

250 gram wędzonego łososia

 

DIP ZIOŁOWY

100 gram jogurtu naturalnego

koperek

sól i pieprz

 

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i odstawiamy na 15 minut.

Smażymy cienkie naleśniki około 12 sztuk.

Oczyszczony, umyty szpinak smażymy na maśle z czosnkiem około 5 minut, przyprawiamy do smaku i studzimy.

Na każdego naleśnika kładziemy po plasterku łososia, szpinak, zawijamy ciasto w ruloniki, kroimy na porcje i podajemy  z dipem.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D