Naleśniki z ruskim farszem

7 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ciasto:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 3 jajka
  • pieprz i sól

na farsz:

  • 70 dag ugotowanych ziemniaków
  • 25 dag białego sera
  • 1 duża cebula
  • pieprz i sól

Naleśniki usmażyć. Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie przecisnąć przez praskę razem z białym serem. Na patelni podsmażyć na słonince lub oleju cebulę, dodać do farszu, doprawić do smaku.
Ziemniaki zmielić razem z białym serem, dodać posiekaną i zeszkloną na tłuszczu cebulę, doprawić do smaku. Można je zapiec w piekarniku posypać boczkiem smażonym lub cebulką.