Naleśniki z pieczarkami w 30 minut
Składniki:
naleśniki 4 sztuki wg wypróbowanego przepisu
pieczarki 20 sztuk
jajka 3 sztuki
mąka 1 łyżka
cebulka 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
Przygotowanie:
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. Podgrzać je na patelni do odparowania. Dodać łyżkę masła i lekko podsmażyć. Oprószyć solą. Ok 1/3 pieczarek odłożyć. W połowie śmietany rozprowadzić mąkę i jajka. Skroić trochę cebuli. Dodać trochę soli i pieprzu. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Podgrzewać do ścięcia sosu. Farsz nakładać na naleśniki i zrolować. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć naleśniki. Pozostałe pieczarki połączyć z resztą śmietany. Można dodać trochę cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Naleśniki wyłożyć na półmisek, polać sosem pieczarkowym i udekorować.