Nadziewane papryki

10 czerwca 2014, dodał: sadani1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 czerwone duże papryki

4 suszone pomidory

170 g pieczarek

2 łyżeczki oleju

20 g orzechów laskowych

ząbek czosnku

50 g tartej bułki

1/2 pęczka natki pietruszki

łyżeczka suszonych płatków chili

100 g sera feta

pieprz

Przygotowanie:

Suszone pomidory posiekać. Pieczarki oczyścić,posiekać,usmażyć na oleju. Dodać posiekane orzechy,chwilę razem smażyć. Dodać pomidory, czosnek, bułkę tartą, natkę, chili, wymieszać. Dodać pokruszony ser. Doprawić pieprzem. Papryki rozkroić wzdłuż, oczyścić, napełnić farszem. Owinąć folią, upiec na grillu. Świetny przepis dla tych co nie jedzą mięsa.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...