Musztarda na twoim stole

Avatar photo
27 sierpnia 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

file1282915089

– 40 g musztardy

– 30 g cebuli

– 40 g tłuszczu

– 30 g mąki

– 1/3 l rosołu (wywaru)

– sól, cukier, kwasek cytrynowy

– ewent. kawałek masła

Przygotowanie

Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, udusić z tłuszczem, przetrzeć przez sito. Dodać lekko zrumienioną mąkę, zmieszać, rozprowadzić wywarem, przyprawić musztardą, solą, cukrem i zagotować. Można dodać masło. Sos ten podaję do serdelków lub jajek.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Ja nie lubię kupować takich prawie przeterminowanych kosmetyków, bo zawsze coś jest...
Biografia
Fajną biografię o Sinead O'Connor właśnie czytam, naprawdę dobrze napisana i taka bliska jej...
alkohole %
Ostatnio piłam kadarkę, warto spróbować:)
Wałbrzych
Ja zwykle najtaniej kupuję przez przypadek, dlatego nigdy nie chodzę na tzw. regularne akcje promocyjne