Musztarda na twoim stole

27 sierpnia 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

file1282915089

– 40 g musztardy

– 30 g cebuli

– 40 g tłuszczu

– 30 g mąki

– 1/3 l rosołu (wywaru)

– sól, cukier, kwasek cytrynowy

– ewent. kawałek masła

Przygotowanie

Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, udusić z tłuszczem, przetrzeć przez sito. Dodać lekko zrumienioną mąkę, zmieszać, rozprowadzić wywarem, przyprawić musztardą, solą, cukrem i zagotować. Można dodać masło. Sos ten podaję do serdelków lub jajek.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...