Musztarda na twoim stole

27 sierpnia 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

file1282915089

– 40 g musztardy

– 30 g cebuli

– 40 g tłuszczu

– 30 g mąki

– 1/3 l rosołu (wywaru)

– sól, cukier, kwasek cytrynowy

– ewent. kawałek masła

Przygotowanie

Cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki, udusić z tłuszczem, przetrzeć przez sito. Dodać lekko zrumienioną mąkę, zmieszać, rozprowadzić wywarem, przyprawić musztardą, solą, cukrem i zagotować. Można dodać masło. Sos ten podaję do serdelków lub jajek.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...