Muszle makaronowe z nadzieniem mięsno-szpinakowym

11 kwietnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
20 szt muszli  makaronowych 
starty żółty ser do posypania 

300 g mięsa mielonego
250 g mrożonego szpinaku
200 ml sosu pomidorowego
cebula
2 ząbki czosnku 
sól,pieprz,słodka czerwona papryka,majeranek,bazylia,oregano,tymianek do
smaku 
olej do smażenia 
masło do szpinaku 

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju,często
mieszając.Rozmrożony szpinak obsmażyć na maśle. I dusić aż woda
odparuje. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na gorącym oleju. Do
podsmażonej cebuli dodać mięso,przeciśnięty czosnek, sos pomidorowy i
szpinak.Doprawić do smaku przyprawami i chwilę poddusić. Muszle
napełnić ciepłym nadzieniem, wierz posypać żółtym serem i ułożyć
w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.Wstawić do nagrzanego piekarnika i
piec 15  minut w temperaturze 180 st. C.

file1365667537



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz