Murzynek z białą czekoladą

16 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

1 1/2 kostki margaryny, 1 szklanka cukru, 2/3 szklanki mleka i 5 łyżek kakao ciemnego, zagotować przez 10 minut i ciągle mieszać. Do masy dodać 6 żółtek , 3 szklanki mąki, dobrze wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie mieszać. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe jeszcze ciepłe ciasto przepołowić na 2 części za pomocą nitki, delikatnie przełożyć na bok. Ugotować budyń waniliowy tylko z mniejszą ilością mleka niż na opakowaniu. Jak budyń ostygnie utrzeć go z pół kostki margaryny, przełożyć nim ciasto. Na górną warstwę ciasta rozpuścić białą polewę lub wykorzystać gotową ze sklepu i polać nim ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi

file1266319698



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...