Mulah z baraniny

15 marca 2011, dodał: martul
Artykuł zewnętrzny

składniki

  • 1/2 kg baraniny ( ewentualnie cielęcina )
  • 3 cebule
  • 2-3 marchewki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • fasolka szparagowa
  • cukinia
  • 4-5 ziemniaków
  • czosnek

( dla leniuszków – może byc paczka mrożonej mieszanki warzywnej )
papryka ostra , cynamon ,pieprz i sól

mięso kroimy w kostkę , przesmarzamy , wrzucamy posiekaną cebulę , podsmarzamy , podlewamy wodą i dusimy resztę warzyw kroimy i gdy mięso zmięknie wrzucamy do garnka.
Podduszamy jeszcze pare minutek ale tak by nie rozgotowac wszystkiego ;)
dodajemy przyprawy do smaku. Ostra paryczka i cynamon nadają potrawie charakterystyczny smak i piękny – smakowity zapach.
Danie proste i pyszne.
Warzywa możemy komponować dowolnie.
GORĄCO polecam ;)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz