Kaszotto – danie w lodówkowych resztek | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kaszotto – danie w lodówkowych resztek

15 marca 2011, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Danie w lodówkowych resztek

składniki:

  • 1,5-2 szkl. ugotowanej na sypko kaszy gryczanej,
  • 10 dkg szynki gotowanej (1-2 grube plastry),
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 200 g kukurydzy konserwowej,
  • 1 cebula,
  • 3 czubate łyżki posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek, natka),
  • 2 łyżki sosu chili z czosnkiem,
  • 2 łyżki oleju,
  • do smaku: sól, pieprz mielony
  • sposób przygotowania: Szynkę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć szynkę i cebulę aż lekko się zrumienią. Dodać kaszę i sos chili. Smażyć mieszając 3 min.. Następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki i osączoną kukurydzę, wymieszać, smażyć jeszcze 2-3 min.. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane zieleniną.

    file1300202723



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Tabletka "po" od 15 roku życia
    Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
    Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
    Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
    Podwyżka renty socjalnej
    Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
    Złomowanie auta
    Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...