Muffiny jogurtowe z czekoladą

28 października 2012, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

składniki

Cukier wanilinowy (tzw. podwójna porcja)
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
szczypta soli
2 jaja
1 jogurt 400 g (gęsty, typu greckiego)
100 g stopionej margaryny
groszki czekoladowe lub czekolada posiekana

Mój sposób wykonania:
W jednej misce połączyć składniki suche, a w drugiej mokre. Margaryna musi być wystudzona, a jaja i jogurt powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystko razem połączyć. Dodać kawałki mlecznej czekolady (np. groszki czekoladowe).
Wstawić do nagrzanego do 170 st. C piekarnika. Piec ok. 20 minut (z termoobiegiem) do tzw. suchego patyczka.
Z podanej porcji wyszło mi 15standardowych muffinek.

file1351443849



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...