Muffiny jogurtowe z czekoladą

Avatar photo
28 października 2012,
dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

składniki

Cukier wanilinowy (tzw. podwójna porcja)
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
szczypta soli
2 jaja
1 jogurt 400 g (gęsty, typu greckiego)
100 g stopionej margaryny
groszki czekoladowe lub czekolada posiekana

Mój sposób wykonania:
W jednej misce połączyć składniki suche, a w drugiej mokre. Margaryna musi być wystudzona, a jaja i jogurt powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystko razem połączyć. Dodać kawałki mlecznej czekolady (np. groszki czekoladowe).
Wstawić do nagrzanego do 170 st. C piekarnika. Piec ok. 20 minut (z termoobiegiem) do tzw. suchego patyczka.
Z podanej porcji wyszło mi 15standardowych muffinek.

file1351443849



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.