Muffinki z malinami i białą czekoladą
Artykuł zewnętrzny
Zawsze wyśmienite, słodkie i syte. Muffinki z mrożonymi malinami i białą czekoladą.
SKŁADNIKI:
Suche:
- 2 szklanki przesianej mąki
- szklanka przesianego cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy (małe opakowanie, ok. 8 g.)
Mokre:
- szklanka jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1/3 szklanki roztopionego masła
Dodatkowo:
- szklanka mrożonych malin
- pół tabliczki pokrojonej w kostkę białej czekolady
PRZYGOTOWANIE:
Mieszamy suche składniki. W osobnej misce miksujemy mokre składniki. Łączymy wszystko mieszając łyżką (najlepiej drewnianą) i dodajemy maliny, i czekoladę. Wypełniamy masą foremkę na muffinki nasmarowaną masłem (papilotki nie są konieczne).
Pieczemy 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Przepis na 12 muffinek.