Muffinki z malinami i białą czekoladą

18 listopada 2012, dodał: Beatrix
Artykuł zewnętrzny

Zawsze wyśmienite, słodkie i syte. Muffinki z mrożonymi malinami i białą czekoladą.

SKŁADNIKI:

Suche:

  • 2 szklanki przesianej mąki
  • szklanka przesianego cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy (małe opakowanie, ok. 8 g.)

Mokre:

  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki roztopionego masła

Dodatkowo:

  • szklanka mrożonych malin
  • pół tabliczki pokrojonej w kostkę białej czekolady

PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy suche składniki. W osobnej misce miksujemy mokre składniki. Łączymy wszystko mieszając łyżką (najlepiej drewnianą) i dodajemy maliny, i czekoladę. Wypełniamy masą foremkę na muffinki nasmarowaną masłem (papilotki nie są konieczne).

Pieczemy 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Przepis na 12 muffinek.

file1353256518



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D