Muffinki z malinami i białą czekoladą

18 listopada 2012, dodał: Beatrix
Artykuł zewnętrzny

Zawsze wyśmienite, słodkie i syte. Muffinki z mrożonymi malinami i białą czekoladą.

SKŁADNIKI:

Suche:

  • 2 szklanki przesianej mąki
  • szklanka przesianego cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy (małe opakowanie, ok. 8 g.)

Mokre:

  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki roztopionego masła

Dodatkowo:

  • szklanka mrożonych malin
  • pół tabliczki pokrojonej w kostkę białej czekolady

PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy suche składniki. W osobnej misce miksujemy mokre składniki. Łączymy wszystko mieszając łyżką (najlepiej drewnianą) i dodajemy maliny, i czekoladę. Wypełniamy masą foremkę na muffinki nasmarowaną masłem (papilotki nie są konieczne).

Pieczemy 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Przepis na 12 muffinek.

file1353256518



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...