Muffinki z malinami i białą czekoladą

18 listopada 2012, dodał: Beatrix
Artykuł zewnętrzny

Zawsze wyśmienite, słodkie i syte. Muffinki z mrożonymi malinami i białą czekoladą.

SKŁADNIKI:

Suche:

  • 2 szklanki przesianej mąki
  • szklanka przesianego cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy (małe opakowanie, ok. 8 g.)

Mokre:

  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki roztopionego masła

Dodatkowo:

  • szklanka mrożonych malin
  • pół tabliczki pokrojonej w kostkę białej czekolady

PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy suche składniki. W osobnej misce miksujemy mokre składniki. Łączymy wszystko mieszając łyżką (najlepiej drewnianą) i dodajemy maliny, i czekoladę. Wypełniamy masą foremkę na muffinki nasmarowaną masłem (papilotki nie są konieczne).

Pieczemy 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Przepis na 12 muffinek.

file1353256518



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz