Monti naleśniki z pikantnym farszem

26 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • Na naleśniki Monti :
  • około szklanki mąki z pełnego przemiału
  • dwa jajka
  • mleko 0,5% tyle , aby uzyskać ładną lejącą konsystencję
  • 4 łyżki stołowe ziół prowansalskich
  • olej do smarowania patelni lub oliwa z oliwek
  • Na pikantny farsz :
  • puszka czerwonej fasoli 400 gram
  • puszka pomidorów bez skórki 400 gram
  • cała cebula biała
  • dwa ząbki czosnku
  • 350 gram wołowiny ( ja wzięłam najchudszą stekową )
  • kilka pieczarek
  • płatki chilli suszone
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • mozzarella tarta na wierzch do zapiekania
Zaczęłam od usmażenia naleśników monti ( dieta Montignac ).W misce zmiksowałam mąkę z pełnego przemiału , jajka i odtłuszczone mleko.Na końcu wsypałam zioła prowansalskie.Rozgrzałam patelnię do naleśników i  ręcznikiem kuchennym papierowym maczanym w oliwie smarowałam patelnię i  smażyłam naleśniki.Farsz zaczęłam od podsmażenia w głębokiej patelni posiekanego drobno czosnku i cebuli , następnie dodałam mięso wołowe i  przyprawy , jak mięso było już usmażone , zmniejszyłam gaz i dodałam pokrojone w plasterki pieczarki , puszkę pomidorów i fasolę czerwoną .Dusiłam pod przykryciem około 15 minut.Naleśniki zawinęłam w rulony wypełnione farszem,wyłożyłam na talerz , posypałam startą mozzarellą i  zapiekłam w piekarniku około 5 minut , piekarnik wcześniej nagrzany.Smacznego.

file1267187377