Śledzie z dynią

26 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Śledzie – filety 4 szt
Cebula 1 duża
Dynia marynowana ½ małego słoika
Sól ½ łyżeczki
Pieprz – szczypta
Cukier 3 łyżki
Ocet 1/3   szkl
Olej 1/3 szkl
Woda 1/3 szkl
Koncentrat pomidorowy mały
Ziele angielskie mielone

Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy, chwilę podsmażyć razem. Na koniec dodać zalewę (olej, wodę, ocet, cukier, zgniecione ziele angielskie i sól – wymieszać). Zagotować, zostawić do wystygnięcia. Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki. W słoiku układać warstwami śledzie, dynię marynowaną, polać sosem i znów śledzie, dynia, sos i tak do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki na 24 godziny aż się składniki przegryzą. Wtedy jest najsmaczniejsze.

file1267188796



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...