Pyszne młode ziemniaczki

23 grudnia 2010,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Gotować młode, umyte i oskrobane ziemniaki w wodzie, aż do miękkości-20 minut
Duże przekroić wzdłuż na pół.
W tym czasie zeszklić na gorącym oleju słonecznikowym pokrojoną na drobno cebulę.
Gdy ziemniaki będą gotowe, to po ich odcedzeniu dodać do nich : zeszkloną cebulę, umytą i pokrojoną na drobno zieleninę, tj. : koper, pietruszkę, szczypiorek, śmietanę kwaśną i masło.
Potem potrząsnąć garnkiem pod przykryciem, by dobrze wymieszały się składnik i jeszcze wymieszać i chwilę parować pod przykryciem na małym ogniu dla lepszego smaku.

file1293135901



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...