Pyszne młode ziemniaczki

23 grudnia 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Gotować młode, umyte i oskrobane ziemniaki w wodzie, aż do miękkości-20 minut
Duże przekroić wzdłuż na pół.
W tym czasie zeszklić na gorącym oleju słonecznikowym pokrojoną na drobno cebulę.
Gdy ziemniaki będą gotowe, to po ich odcedzeniu dodać do nich : zeszkloną cebulę, umytą i pokrojoną na drobno zieleninę, tj. : koper, pietruszkę, szczypiorek, śmietanę kwaśną i masło.
Potem potrząsnąć garnkiem pod przykryciem, by dobrze wymieszały się składnik i jeszcze wymieszać i chwilę parować pod przykryciem na małym ogniu dla lepszego smaku.

file1293135901



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Pyszne młode ziemniaczki

  1. avatar Anonim pisze:

    wyglądają obrzydliwie – to jakaś profanacja młodych ziemniaków!

Dodaj komentarz