Mleczne ciasteczka z czekoladą

19 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

1 i1/2 szkl. mąki,

3/4 szkl. mleka w proszku,

łyżeczka proszku do pieczenia,

łyżeczka aromatu waniliowego,

15 dag masła,

1/2 szkl. cukru pudru,

2 jajka,

50 g mlecznej czekolady,

50 g białej czekolady.

Masło utrzeć z pudrem. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, mleka w proszku i aromat. Dodać drobno pokrojoną czekoladę. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, lekko spłaszczyć. Piec 10 min w temp. 180st. Ostudzić na kratce.

Są naprawdę rewelacyjne!!

file1319029612



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz