Mizeria dla diabetyków

31 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Warto znać trochę przepisów uwzględniających wymogi diety chorujących na cukrzycę .

Czas : 10 minut

Składniki :

3 średnie ogórki

Sok z cytryny ( do smaku )

3 łyżki jogurtu ekologicznego

Ksylitol ( cukier brzozowy )

Sól

2 łyżki usiekanego koperku

Ogórki obrać , zetrzeć na tarce do ogórków lub pokroić w cienkie plasterki . Posolić . Zostawić , aż puszczą sok . Zlać sok . Doprawić sokiem z cytryny , Ksylitolem .Wsypać koper .Wlać jogurt . Wymieszać.

Tym którzy nie znają Ksylitolu – jest to naturalny cukier z brzozy doskonale tolerowany przez diabetyków .Wygląda jak miałki cukier biały i tak jest używany . Można piec , gotować potrawy z nim .Słodzić desery , napoje . Ma bardzo Ciekawe właściwości z medycznego punktu widzenia .

Trochę wiadomości o Ksylitolu

http://ksylitol.info/

file1270018896



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz