Mini klopsiki w sosie pomidorowym

13 lutego 2017, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

mięso mielone

bułka tarta

mąka

vegeta

cebulka

natka pietruszki

sól, pieprz

jajko

koncentrat pomidorowy

pomidor

ryż

By zdążyć z obiadem w 30 minut w pierwszej kolejności wstawiamy ryż – wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy pod przykryciem. W drugim garnku gotujemy wodę z odrobiną vegety. W międzyczasie mieszamy mięso z jajkiem, posiekaną garścią zielonej pietruszki i małej cebulki. Solimy, pieprzymy i mieszamy. Dodajemy bułkę tartą – nie za dużo, byle tylko zlepić składniki. Formujemy w ręku małe kuleczki i obtaczamy w mące. Wrzucamy do wrzącej wody z vegetą. Po jakichś 15 minutach gotowania dodajemy koncentrat, posiekanego pomidorka , zagęszczamy mąką jeśli jest potrzeba. I gotowe!

fot: redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Mini klopsiki w sosie pomidorowym

  1. avatar Dobrodziejka pisze:

    dzisiaj robię na obiad, to moje ulubione danie:) I co najważniejsze mozna odgrzać na drugi dzień!

Dodaj komentarz