URODA I ZDROWIE

Miętowa zupa z bobu

12 października 2018, dodał: pinkmause

Składniki:

– 1/2 kg łuskanego bobu
– 1 słodkie jabłko
– 1 cukinia
– 1 por
– 1 cebula
– 3 ząbki czosnku
– 3 gałązki mięty
– sól i pieprz do smaku
– 3 łyżki masła klarownego lub oliwy z oliwek
– 1 litr bulionu warzywnego
– szczypta wędzonej papryki w proszku

Przygotowanie:

Bób ugotuj, najlepiej na parze, ostudź i obierz. Na patelni rozpuść wybrany tłuszcz, dodaj pokrojone grubo warzywa (cukinię, pora, cebulę) oraz jabłko. Podlej niewielką ilością wody i duż pod przykryciem 2-3 minuty. Następnie przełóż warzywa do garnka, dodaj bób, bulion (do ulubionej konsystencji), sok z cytryny, miętę, czosnek, sól, pieprz i zmiksuj. Dopraw całość do smaku. Na talerzu posyp niewielką ilością wędzonej papryki.

Przepis pochodzi z książki Iwony Zasuwy pt.: Smakoterapia 2, roślinna kuchnia bez glutenu, mleka i cukru.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...