Marchewkowa zupa krem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Marchewkowa zupa krem

25 stycznia 2021, dodał: EKSPERTKA
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

marchew

 

– 5-6 dużych marchewek
– cebula
– 1 -1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
– sól, pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– ryż
– masło klarowane
 
Marchewkę i cebulę kroimy w plastry i dusimy koło 20 minut w rozgrzanym rondelku na maśle. Następnie dolewamy bulion i gotujemy także około 20 minut, aż marchewka zmięknie. Kiedy zupa trochę przestygnie doprawiamy do smaku i miksujemy.

 

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz