Makaron ze szpinakiem

23 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Makaron ze szpinakiem – dieta wegetariańska

Składniki:pasta2

350 g makaronu penne
3 filiżanki brokułów
2 czerwone cebule, obrane, pokrojone w cienkie plasterki
2 łyżeczki przyprawy Toskanii
70 g świeżego szpinaku
400 g pomidorów
bazylia

Przygotowanie:

Makaron ugotować, dodać do makaronu brokuły na ostatnie 3 min. gotowania. Odsączyć i odstawić. Na patelni z oliwą usmażyć cebulę, dodać przyprawy i szpinak. Zdjąć z ognia i dodać pomidory. Połączyć warzywa z makaronem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec przez 15-20 min. Przed podaniem można posypać serem parmezan i świeżą bazylią.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...