Makaron z kurczakiem i żurawiną

28 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki:


– 2 łyżki masła
– 1 pierś z kurczaka
– garść żurawin
– kilka liści szpinaku
– 1/2 opakowania makaronu świderki
– 2 łyżki oleju
– sól i pieprz
– garść sera (Parmezan)
– 1 mała cebula

Przygotowanie:


Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pierś kurczaka pokroić, posolić, obsmażyć na oliwie. Na maśle podsmażyć cebulkę i dodać szpinak. Makaron przełożyć do miseczki, dodać szpinak i cebulkę oraz mięso. Wrzucić wcześniej namoczoną żurawinę. Doprawić, delikatnie wymieszać.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz