Makaron z brokułami

22 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 opakowanie makaronu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 marchew
2 papryki, drobno pokrojone
1 1/2 filiżanki kukurydzy żółtejpasta1
1/2 filiżanki suszonych pomidorów w oliwie z oliwek, drobno posiekane
1/3 filiżanki czarnych oliwek, drobno pokrojone w kostkę
1 duży bakłażan
1 łyżka oleju rzepakowego
1/2 łyżeczki soli
świeżo wyciśnięty sok z cytryny
1/2 filiżanki sera feta, drobno pokrojonego
1/2 łyżeczki białego pieprzu
1 szklanka świeżych brokułów, pokrojonych drobno
sos vinaigrette

Przygotowanie:

Ugotować makaron z odrobiną oliwy i solą. Odcedzić i przełożyć do miski. Dodać sok z cytryny. Schłodzić do temperatury pokojowej. Dodać około 1/3 filiżanki sosu vinegret. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki. Pokroić nieobrane bakłażany wzdłuż na 5 części. Posypać solą i pozostawić na 1/2 godziny. Po tym czasie odsączyć je ręcznikiem kuchennym. Rozgrzać oliwę na patelni i obsmażyć plastry bakłażana (około 4 min. z każdej strony). Pozostawić je do ostygnięcia, a następnie pokroić w małą kostkę. Ugotować brokuły i odsączyć. Pokroić na małe cząstki. W misce, wymieszać makaron, marchew, paprykę, kukurydzę, suszone pomidory, oliwki, ser feta i brokuły.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...