Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serem pleśniowym

10 lipca 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 15 dag świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 15 dag sera pleśniowego
  • sól, pieprz
  • opakowanie makaronu tagliatelle
  • 3 łyżki masła
  • gałka muszkat.

Szpinak pokroić na drobne kawałki, czosnek i cebulę posiekać. Pomidorki pokroić na połówki a ser rozkruszyć. Makaron ugotować z łyżką oliwy. Na maśle zeszklić cebulę, czosnek, szpinak, doprawić. Dusić około 2 minuty, dodać pomidorki. Makaron wymieszać ze szpinakiem, posypać serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...