Makaron razowy z parmezanem, wędzonym łososiem i oliwkami

7 września 2021, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

  • 200 g op. makaronu razowego kokardki małefile1296514757
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 1 pęczek natki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • pieprz świeżo mielony
  • 3 czubate łyżki parmezanu
  • 10 oliwek zielonych
  • 10 oliwek czarnych
  • 100 g łososia wędzonego
  • garść orzeszków piniowych
  • cytrynka do ozdoby

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wg czasu podanego na opakowaniu, odcedzić na sicie, przelać wodą,a potem przełożyć do miski.. Czosnek pokroić i zmiksować z posiekaną pietruszką i sokiem z cytryny, stopniowo dolewając oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wymieszać z sosem pietruszkowym, 2 łyżkami parmezanu i oliwkami. Rozdzielić na talerze, dodać pokrojone kawałki łososia, posypać jeszcze resztą parmezanem (oczywiście można więcej), orzeszkami, udekorować cytrynką. Łososia równie dobrze można wymieszać z wszystkimi składnikami od razu.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Stany lękowe
Stany lękowe to może być objaw początku depresji, moim zdaniem warto iść...
Zdrowe połączenia produktów
Miejmy nadzieję, że jeśli np. pół godz. po sałatce zjemy obiad z tłuszczem...
Jak ludzie dobierają się w pary?
Sporo osób dziś jednak patrzy na status i majątek partnera, jeśli chodzi o poważne...
Metylowane witaminy
Już była "lewoskrętna" witamina C, po czym okazało się, że witamina C jest właśnie...