Makaron razowy z parmezanem, wędzonym łososiem i oliwkami

7 września 2021, dodał: thegrooba
Artykuł sponsorowany

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Składniki:

  • 200 g op. makaronu razowego kokardki małefile1296514757
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 1 pęczek natki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • pieprz świeżo mielony
  • 3 czubate łyżki parmezanu
  • 10 oliwek zielonych
  • 10 oliwek czarnych
  • 100 g łososia wędzonego
  • garść orzeszków piniowych
  • cytrynka do ozdoby

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wg czasu podanego na opakowaniu, odcedzić na sicie, przelać wodą,a potem przełożyć do miski.. Czosnek pokroić i zmiksować z posiekaną pietruszką i sokiem z cytryny, stopniowo dolewając oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wymieszać z sosem pietruszkowym, 2 łyżkami parmezanu i oliwkami. Rozdzielić na talerze, dodać pokrojone kawałki łososia, posypać jeszcze resztą parmezanem (oczywiście można więcej), orzeszkami, udekorować cytrynką. Łososia równie dobrze można wymieszać z wszystkimi składnikami od razu.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Tu polecam olejek migdałowy, regularnie wklepuję w wilgotną skórę i efekt jest super!
Utrzymanie porządku
Najważniejsze to do małego wdrażać dziecko do utrzymania porządku. Moja siostra powiedziała synowi, że nieposprzątane...
Czy kosmetyki z kwasami przypominaj…
Kosmetyki działają dużo delikatniej , w końcu peeling to radykalne działanie z samej nazwy:)
ulubiona kuchnia
Włoska! Makarony i warzywa to mój żywioł!