Makaron Chifferi Rigati w sosie Salmone Affumicato

12 lutego 2015,
dodał: Damian Dragański
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 200 g makaronu Malma Chifferi Rigati
  • 100 g wędzonego łososia
  • Pół cebuli szalotki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka białego wina
  • 2 łyżeczki kaparów
  • Pół szklanki śmietany
  • Natka pietruszki
  • Kilka listków czerwonej cykorii
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Cebulę kroimy w cienkie plastry i smażymy na maśle, następnie dodajemy łososia i smażymy około minutę, aż stanie się lekko biały. Polewamy łyżeczką białego wina, mieszamy i czekamy, aż odparuje. Następnie dodajemy śmietanę, kapary i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron.

Na koniec posypujemy natką pietruszki, listkami czerwonej cykorii i podajemy.

file1423754135



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...