Makaron Chifferi Rigati w sosie Salmone Affumicato
Artykuł zewnętrzny
Składniki
- 200 g makaronu Malma Chifferi Rigati
- 100 g wędzonego łososia
- Pół cebuli szalotki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka białego wina
- 2 łyżeczki kaparów
- Pół szklanki śmietany
- Natka pietruszki
- Kilka listków czerwonej cykorii
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Cebulę kroimy w cienkie plastry i smażymy na maśle, następnie dodajemy łososia i smażymy około minutę, aż stanie się lekko biały. Polewamy łyżeczką białego wina, mieszamy i czekamy, aż odparuje. Następnie dodajemy śmietanę, kapary i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron.
Na koniec posypujemy natką pietruszki, listkami czerwonej cykorii i podajemy.