Składniki
- 200 g makaronu Malma Chifferi Rigati
 - 100 g wędzonego łososia
 - Pół cebuli szalotki
 - 2 łyżki masła
 - 1 łyżeczka białego wina
 - 2 łyżeczki kaparów
 - Pół szklanki śmietany
 - Natka pietruszki
 - Kilka listków czerwonej cykorii
 - Sól
 - Pieprz
 
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Cebulę kroimy w cienkie plastry i smażymy na maśle, następnie dodajemy łososia i smażymy około minutę, aż stanie się lekko biały. Polewamy łyżeczką białego wina, mieszamy i czekamy, aż odparuje. Następnie dodajemy śmietanę, kapary i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron.
Na koniec posypujemy natką pietruszki, listkami czerwonej cykorii i podajemy.
        











