Makaron Chifferi Rigati w sosie Salmone Affumicato

12 lutego 2015, dodał: Damian Dragański
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 200 g makaronu Malma Chifferi Rigati
  • 100 g wędzonego łososia
  • Pół cebuli szalotki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka białego wina
  • 2 łyżeczki kaparów
  • Pół szklanki śmietany
  • Natka pietruszki
  • Kilka listków czerwonej cykorii
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Cebulę kroimy w cienkie plastry i smażymy na maśle, następnie dodajemy łososia i smażymy około minutę, aż stanie się lekko biały. Polewamy łyżeczką białego wina, mieszamy i czekamy, aż odparuje. Następnie dodajemy śmietanę, kapary i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron.

Na koniec posypujemy natką pietruszki, listkami czerwonej cykorii i podajemy.

file1423754135



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...