URODA I ZDROWIE

Makaron Chifferi Rigati w sosie Salmone Affumicato

12 lutego 2015, dodał: Damian Dragański

Składniki

  • 200 g makaronu Malma Chifferi Rigati
  • 100 g wędzonego łososia
  • Pół cebuli szalotki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka białego wina
  • 2 łyżeczki kaparów
  • Pół szklanki śmietany
  • Natka pietruszki
  • Kilka listków czerwonej cykorii
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Cebulę kroimy w cienkie plastry i smażymy na maśle, następnie dodajemy łososia i smażymy około minutę, aż stanie się lekko biały. Polewamy łyżeczką białego wina, mieszamy i czekamy, aż odparuje. Następnie dodajemy śmietanę, kapary i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron.

Na koniec posypujemy natką pietruszki, listkami czerwonej cykorii i podajemy.

file1423754135

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...