Łosoś z rozmarynem i serem feta

8 czerwca 2021, dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

filet  z łososia

sok z połowy cytryny

oliwa z oliwek

kilka gałązek świeżego rozmarynu

łyżeczka suszonego rozmarynu

około 250 gram sera feta

1/2 zielonej papryki

natka pietruszki

sól, pieprz

Rybę pokroić na 150 gramowe porcje, natrzeć niewielką ilością soli zmieszanej z suszonym rozmarynem, skropić cytryna i oliwą. Do naczynia żaroodpornego wlać łyżkę oliwy, rozłożyć pokrojona w paski paprykę, rozkruszyć fetę, oprószyć całość pieprzem. Na serze ułożyć kawałki ryby, posypać resztą fety, na wierzch ułożyć gałązki rozmarynu, piec około 20 minut w nagrzanym piecu do 180 stopni C.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D