Łosoś z rozmarynem i serem feta

Avatar photo
8 czerwca 2021,
dodał: Marta Dudzińska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

filet  z łososia

sok z połowy cytryny

oliwa z oliwek

kilka gałązek świeżego rozmarynu

łyżeczka suszonego rozmarynu

około 250 gram sera feta

1/2 zielonej papryki

natka pietruszki

sól, pieprz

Rybę pokroić na 150 gramowe porcje, natrzeć niewielką ilością soli zmieszanej z suszonym rozmarynem, skropić cytryna i oliwą. Do naczynia żaroodpornego wlać łyżkę oliwy, rozłożyć pokrojona w paski paprykę, rozkruszyć fetę, oprószyć całość pieprzem. Na serze ułożyć kawałki ryby, posypać resztą fety, na wierzch ułożyć gałązki rozmarynu, piec około 20 minut w nagrzanym piecu do 180 stopni C.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...