Racuchy z grzybami

6 września 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Leśne racuchy

Składniki: 30 dag mieszanych odgotowanych leśnych grzybów (np.kurki, podgrzybki, prawdziwki), 1 i 1/2 dag drożdży, 2 szkl. mleka, szczypta cukru, 20 dag mąki pszennej, jajko, łyżeczka majeranku, ząbek czosnku, olej do smażenia, sól.

Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłego mleka, wsypać cukier i łyżkę mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia. Do spienionego zaczynu dodać jajko, szczyptę soli, resztę mąki i mleka, pokrojone grzyby, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać na jednolitą masę. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Można także użyć po prostu pieczarek. Ale zdecydowanie są lepsze z dodatkiem leśnych darów jesieni…

file1346932458



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...