Racuchy z grzybami

6 września 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Leśne racuchy

Składniki: 30 dag mieszanych odgotowanych leśnych grzybów (np.kurki, podgrzybki, prawdziwki), 1 i 1/2 dag drożdży, 2 szkl. mleka, szczypta cukru, 20 dag mąki pszennej, jajko, łyżeczka majeranku, ząbek czosnku, olej do smażenia, sól.

Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłego mleka, wsypać cukier i łyżkę mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia. Do spienionego zaczynu dodać jajko, szczyptę soli, resztę mąki i mleka, pokrojone grzyby, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać na jednolitą masę. Kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Można także użyć po prostu pieczarek. Ale zdecydowanie są lepsze z dodatkiem leśnych darów jesieni…

file1346932458



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...