Łatwe muffinki czekoladowe

17 października 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej najlepiej tortowej
–  3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
– 3/4 szklanki cukru pudru
– tabliczka gorzkiej czekolady
– szklanka mleka
– jajko
– 1/3 szklanki oliwy
– łyżka stopionego masła
– aromat waniliowy

W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem pudrem i drobno posiekaną czekoladą. Do rondelka wlać mleko, oliwę, masło i aromat i szybko zmiksować. Następnie przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać. Ciastem napełniać foremki do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego piekarnika na około 20 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺