Lasagne

12 kwietnia 2013, dodał: Lucy2202
Artykuł zewnętrzny

*1 cebula
*250 dag makaronu lasagne
*1 łyżka oliwy
*1 ząbek czosnku
*250 dag mięsa mielonego
*3 łyżki przecieru pomidorowego
*pieprz
*dowolne zioła
*200 g kremówki
*125 ml mleka
*po 40 g masła i startego sera
*sól

Makaron gotować 2 min,opłukać w zimnej wodzie i odcedzić.W garnku rozgrzać oliwę,dodać posiekaną cebulę i czosnek.Smażyć 10 min,mieszając od czasu do czasu.Dołożyć mięso mielone,przecier,przyprawy i zioła.Gotować 30 min.Przygotować sos śmietankowy:mleko połączone z kremówką,serem i przyprawami.W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwy:ugotowanego makaronu,mięsnego oraz śmietankowego sosu.Na wierzchu ułożyć kawałki masła.Piec 30-45 min w temp.200 stopni.

file1365774683



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz