Pikantne penne z cukinią i papryką

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny


Składniki:
150 g makaronu penne
1 mała cukinia
pół czerwonej papryki
Składniki:
150 g makaronu penne
mała cukinia
pół czerwonej papryki
przyprawa Chili jalapeno kruszone
mały ząbek czosnku
sól
pieprz
2 łyżki klarowanego masła
oliwa
natka pietruszki

 

Cukinię myjemy i obieraczką do warzyw kroimy na cienkie paseczki. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie .

W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy paski cukinii i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dusimy na małym ogniu około 5 minut . Dodajemy pokrojoną cienko paprykę i przyprawę Chili jalapeno. Przekładamy ugotowany i odsączony makaron na patelnię. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy 5-10 minut. Podajemy obficie posypane posiekaną natką pietruszki i skropione oliwą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz