Kurczak z cytryną i imbirem

23 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

 

2 skrzydełka i 2 podudzia

2 cytryny

5 cm imbiru

2 łyżki oleju kokosowego

sól i pieprz

 

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C
  2. Obieramy imbir i kroimy w drobną kostkę
  3. Parzymy cytrynę, szorujemy je dokładnie i ścieramy skórkę z jednej z nich
  4. Układamy kurczaka w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy go sokiem z cytryny
  5. Drugą cytrynę kroimy w plasterki i układamy na kurczaku i w naczyniu
  6. Imbirem posypujemy po mięsie
  7. Dolewamy wodę, tak by zakryć całego kurczaka
  8. Pieczemy, ok 60 minut, aż skórka się zarumieni

kuuu

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Szkoła aktorska
Utalentowanym szkoła aktorska nie zaszkodzi, a tym którzy nie nadają się do...
Wyposażenie gabinetu kosmetologiczn…
Teraz kosmetolodzy głównie zajmują się przedłużaniem rzęs i paznokci, bo to daje najlepszy...
Walczę ze starzeniem się skóry
Ja od roku stosuję olej arganowy, podobno opóźnia starzenie skóry...
Hiszpania
Oj, pojechałabym do Barcelony...