Kurczak w parmezanowej panierce

20 grudnia 2022, dodał: EKSPERTKA
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

 

Jeśli zdecydowałeś się przygotować na obiad panierowanego kurczaka ala schab to nasza propozycja może urozmaicić nieco smak tej tradycyjnej potrawy.  Wersja nieco w stylu włoskim, kolorowa dzięki przyprawom i wyrazista w smaku. Kurczaka możemy serwować z ryżem lub makaronem albo po prostu z samymi warzywami czy sałatką.

składniki:

  • piersi z kurczaka – 2 sztuki pojedynczej piersi na 4 kotlety
  • masło klarowane
  • mąka
  • bułka tarta
  • starty parmezan
  • sól pieprz kolorowy
  • jajko
Rozbijamy cienko piersi, solimy i pieprzymy. Na talerz wsypujemy mąką, na drugi talerz bułkę wymieszaną z parmezanem, rozbijamy jajko w trzeciej misce. Najpierw kurczaka obsypujemy mąką, następnie obtaczamy w jajku i na koniec w bułce z parmezanem, smażymy na oliwie z oliwek, maśle klarowanym lub oleju rzepakowym.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Romans z żonatym
Czasem wystarczy mała intryga i facet daje się okręcić wokół palca...
Sklep a jego reklama ?
Ale dobrej firmie też trzeba pomóc w promocji oferty....
Rewolucyjne technologie i high-tech
A ja nawet lubię jak technologia ulatwia mi życie, pamięta za mnie...
Jak dokończyć budowę domu przy rosn…
Wykończyć kuchnię, pokój i łazienkę i zamieszkać -a resztę robić wg możliwości....