Kurczak w parmezanowej panierce | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kurczak w parmezanowej panierce

20 grudnia 2022, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

 

Jeśli zdecydowałeś się przygotować na obiad panierowanego kurczaka ala schab to nasza propozycja może urozmaicić nieco smak tej tradycyjnej potrawy.  Wersja nieco w stylu włoskim, kolorowa dzięki przyprawom i wyrazista w smaku. Kurczaka możemy serwować z ryżem lub makaronem albo po prostu z samymi warzywami czy sałatką.

składniki:

  • piersi z kurczaka – 2 sztuki pojedynczej piersi na 4 kotlety
  • masło klarowane
  • mąka
  • bułka tarta
  • starty parmezan
  • sól pieprz kolorowy
  • jajko
Rozbijamy cienko piersi, solimy i pieprzymy. Na talerz wsypujemy mąką, na drugi talerz bułkę wymieszaną z parmezanem, rozbijamy jajko w trzeciej misce. Najpierw kurczaka obsypujemy mąką, następnie obtaczamy w jajku i na koniec w bułce z parmezanem, smażymy na oliwie z oliwek, maśle klarowanym lub oleju rzepakowym.

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz