Kurczak po marokańsku

16 grudnia 2013, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

400 g filetów z kurczaka, Kasza Kuskus Halina, 2 łyżki oliwy, 1 posiekana cebula, 2 posiekane ząbki czosnku. 1 zielona i 1 czerwona papryka, 1 marchewka pokrojona w słupki, 1 średnia cukinia, pokrojona w plasterki, suszone morele pokrojone w paski, 200 ml wywaru z warzyw, przyprawy (sól, pieprz, cynamon, kumin, kolendra). Świeża kolendra do dekoracji.

Sposób przyrządzania:

Pokrój mięso w paski grubości ok. 1 cm. Posyp solą i pieprzem. Na oliwie podsmaż kawałki mięsa, dodaj cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę i cukinię. Smaż 3 minuty, mieszając. Dodaj suszone morele, następnie stopniowo dolewaj wywar z warzyw. Dopraw do smaku przyprawami. Duś ok. 5 min. na małym ogniu, mieszając. Podawaj z Kaszą Kuskus Halina przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej kolendry. Smacznego!

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz