URODA I ZDROWIE

Kurczak nadziewany winogronami

25 lipca 2018, dodał: voyage

Składniki:

– mały kurczak
– sól, pieprz
– 4 ząbki czosnku
– kiść winogron ciemnych
– łyżka rodzynek
– łyżka tartej bułki
– łyżeczka rozmarynu
– 10 dag słoniny
– łyżka masła
– kilka jagód jałowca
– grejpfrut

Kurczaka natrzeć sola i pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Winogrona umyte i osuszone wymieszać z rodzynkami, tartą bułką i rozmarynem. Przygotowanym farszem nadziewać kurczaka. Zaszyć i owinąć cieniutkimi paseczkami słoniny (ewentualnie boczku). Na dno brytfanny wyłożyć kawałki masła i rozsypać jałowiec, włożyć kurczaki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy się zrumienią polewać jej sokiem z grejpfruta. Piec około 1,5 godziny. Podawać przekrojone na pół z ryżem.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kremy do twarzy
A ja lubię Tołpę i Nivea, obie marki mają same zalety:)
Lokówki
Można też zapleść wilgotne włosy na noc i rano loki gotowe bez lokówki:)
Wypożyczenie większej ilości krzese…
Ostatnio na 50. rocznicę ślubu moich dziadków wypożyczaliśmy krzesła i stoły ze szkoły,...
prezenty
Warto kupić coś, co sprawi przyjemność, np. dobre perfumy czy krem z wyższej półki,...