Kurczak nadziewany winogronami

25 lipca 2018,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– mały kurczak
– sól, pieprz
– 4 ząbki czosnku
– kiść winogron ciemnych
– łyżka rodzynek
– łyżka tartej bułki
– łyżeczka rozmarynu
– 10 dag słoniny
– łyżka masła
– kilka jagód jałowca
– grejpfrut

Kurczaka natrzeć sola i pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Winogrona umyte i osuszone wymieszać z rodzynkami, tartą bułką i rozmarynem. Przygotowanym farszem nadziewać kurczaka. Zaszyć i owinąć cieniutkimi paseczkami słoniny (ewentualnie boczku). Na dno brytfanny wyłożyć kawałki masła i rozsypać jałowiec, włożyć kurczaki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy się zrumienią polewać jej sokiem z grejpfruta. Piec około 1,5 godziny. Podawać przekrojone na pół z ryżem.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...