Kurczak duszony z patisonem i pomidorem

22 stycznia 2013, dodał: AgataB
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje:

400 g fileta z kurczaka

1/2  kg patisona

cebula

pomidor

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 łyżka posiekanego koperku

5 łyżeczek koncentratu pomidorowego

przyprawa do dań Kucharek

przyprawa do kurczaka

pieprz kolorowy świeżo mielony

oliwa z oliwek do smażenia

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej oliwie. Cebulę kroimy w kostkę i również smażymy. Patison i pomidor obieramy, kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy cebulkę, filet z kurczaka, pokrojony patison i pomidor, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem kolorowym, dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, koperek i pietruszkę, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut.

file1358882914



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...