Kurczak duszony z patisonem i pomidorem
Artykuł zewnętrzny
Składniki na 4 porcje:
400 g fileta z kurczaka
1/2 kg patisona
cebula
pomidor
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
przyprawa do dań Kucharek
przyprawa do kurczaka
pieprz kolorowy świeżo mielony
oliwa z oliwek do smażenia
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej oliwie. Cebulę kroimy w kostkę i również smażymy. Patison i pomidor obieramy, kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy cebulkę, filet z kurczaka, pokrojony patison i pomidor, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem kolorowym, dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, koperek i pietruszkę, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut.