Kurczak duszony z patisonem i pomidorem

22 stycznia 2013, dodał: AgataB
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje:

400 g fileta z kurczaka

1/2  kg patisona

cebula

pomidor

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 łyżka posiekanego koperku

5 łyżeczek koncentratu pomidorowego

przyprawa do dań Kucharek

przyprawa do kurczaka

pieprz kolorowy świeżo mielony

oliwa z oliwek do smażenia

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej oliwie. Cebulę kroimy w kostkę i również smażymy. Patison i pomidor obieramy, kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy cebulkę, filet z kurczaka, pokrojony patison i pomidor, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem kolorowym, dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, koperek i pietruszkę, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut.

file1358882914



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...