Kruche ciasto na spody do ciast: mazurek, babeczki, tarty

29 marca 2021, dodał: Redakcja

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Składniki:

kruche ciasto proste

300 gram mąki pszennej

szczypta soli

pół szklanki cukru

200 gram zimnego masła

4 żółtka ugotowane na twardo i przetarte przez sitko

3 łyżki zimnej wody

 

Mąkę i sól przesiewamy na stolnicy, formujemy stożek. Masło, żółtka, cukier i wodę umieszczamy w zagłębieniu i zagniatamy. Stopniowo mieszamy wszystko, aż powstanie gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy folią i chłodzimy około 2 godziny.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Suche włosy - nic nie działa
Wiem, że to naprawdę duży problem, bo sama go miałam i udało mi się...
Jaki podkład wybrac do cery mieszan…
Matujący, żeby trzymał świecenie w ryzach
Makijaż do danego typu urody
Ja mam śniadą cerę, ciemne oczy i włosy więc tylko wyraziste kolory się sprawdzają
W jaki sposób używać rozświetlaczy?…
Umiarkowanie, żeby nie świecić się za bardzo...