URODA I ZDROWIE

Kruche ciasto na spody do ciast: mazurek, babeczki, tarty

29 marca 2021, dodał: Redakcja

Składniki:

kruche ciasto proste

300 gram mąki pszennej

szczypta soli

pół szklanki cukru

200 gram zimnego masła

4 żółtka ugotowane na twardo i przetarte przez sitko

3 łyżki zimnej wody

 

Mąkę i sól przesiewamy na stolnicy, formujemy stożek. Masło, żółtka, cukier i wodę umieszczamy w zagłębieniu i zagniatamy. Stopniowo mieszamy wszystko, aż powstanie gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy folią i chłodzimy około 2 godziny.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Suszarki
Ja mam jakąś taką starą turystyczną, kupioną kiedyś na szybko przed wyjazdem. Właściwie przydałoby...
Skarby torebki:)
ja mam sprawdzony sklep vintage - powinien go poznać każdy kto...
Rower stacjonarny zamiast zwykłego
Na psy wystarczą perfumy/dezodorant, zwłaszcza jak widzisz że raczej nie ugryzie...
Podróż poślubna - rejs statkiem?
Fajna sprawa , tylko tak tydzień, nie dłużej, bo jednak jestem bardziej "lądowa"...