Krokiety ze słodką kapustą

1 sierpnia 2013,
dodał: Isia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka włoskiej lub słodkiej kapusty
– 25 dag boczku
– duża cebula
– 3 łyżki oliwy
– 3 łyżki smalcu
– 4 ugotowane ziemniaki
– jajko
– mąka i bułka tarta
– kostka bulionu
– pieprz, sól

Ugotować kapustę przekrojoną na 4 części z dodatkiem kostki bulionowej. Potem odcedzić, odcisnąć i wraz z posiekana cebulą przesmażyć na masełku, zemleć razem z boczkiem. Wymieszać powstałą masę z jajem i przepuszczonymi przez praskę ziemniakami, doprawić do smaku. Formować w zwilżonych rękach podłużne krokiety, lekko obtaczać w mące i bułce, smażyć z obu stron. Idealnie pasują do mięs i ryb.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....