Krokiety ze słodką kapustą

1 sierpnia 2013,
dodał: Isia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka włoskiej lub słodkiej kapusty
– 25 dag boczku
– duża cebula
– 3 łyżki oliwy
– 3 łyżki smalcu
– 4 ugotowane ziemniaki
– jajko
– mąka i bułka tarta
– kostka bulionu
– pieprz, sól

Ugotować kapustę przekrojoną na 4 części z dodatkiem kostki bulionowej. Potem odcedzić, odcisnąć i wraz z posiekana cebulą przesmażyć na masełku, zemleć razem z boczkiem. Wymieszać powstałą masę z jajem i przepuszczonymi przez praskę ziemniakami, doprawić do smaku. Formować w zwilżonych rękach podłużne krokiety, lekko obtaczać w mące i bułce, smażyć z obu stron. Idealnie pasują do mięs i ryb.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....