Krokiety z ziemniaków, kurczaka i pieczarek

19 marca 2011, dodał: olecka11
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Puree z 6 ziemniaków
  • Podsmażona na złoto drobno posiekana cebula
  • 6 usmażonych drobno pokrojonych pieczarek
  • Zmielone lub bardzo drobno pokrojone mięso z ugotowanego udka kurczaka
  • Mini kostka cebulowa Knorra
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • Bułka tarta
  • Oliwa do smażenia
  • Sól i pieprz

Wymieszać puree ziemniaczane, usmażoną cebule, mięso z kurczaka, pieczarki.
Doprawić mini kostką cebulową Knorra, pieprzem, solą.
Roztrzepać jajko z mlekiem.
Uformować 6 krokietów, panierować je w jaku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać z sosem ( grzybowy, mięsny lub inny ) i surówką.

Smacznego! :-)

file1300568122



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz