Kremowa zupa szpinakowa z kurczakiem i serem feta

27 października 2019, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

składniki:

szpinaskowa

  • litr wody
  • 40 dag szpinaku
  • pierś z kurczaka
  • 1/2 kostka sera fety
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • ziemniaki 2 sztuki
  • łyżka masła klarowanego
  • cebula
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: prażone pestki słonecznika

 

Pierś z kurczaka ugotować w litrze wody (woda powinna być osolona). Wyjąc mięso i ostudzić. W dużym rondlu podsmażyć masło, dodać czosnek, cebulę, ziemniaki pokrojone w kostkę,szpinak, całość kilka minut dusić, dodać wodę z gotowania mięsa i przykryć, gotować około 15 minut. Dodać przyprawy i zmiksować całość na gładką masę. Do zupy dodać pokrojonego w plasterki kurczaka i ser feta. Podawać udekorowana zupę natką i pestkami.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...