Krem z twarożku i skórki cytrynowej

17 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 4 porcje):

  • 20 dag chudego twarożku
  • 4 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka startej skórki cytrynowej
  • łyżka esencji waniliowej
  • 4 porcje słodziku

Wykonanie:

  1. Ser rozetrzeć ze śmietaną i słodzikiem na gładką, puszystą masę.
  2. Dodać skórkę startą z cytryny i esencję waniliową, wymieszać.
  3. Przełożyć do szklanych naczyń, udekorować skórką cytryny, schłodzić w lodówce.

1 porcja= 69 kcal

białka-10g, węglowodany- 2g, tłuszcze-2g, cholesterol-7mg

file1313611451



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...