Krem z czerwonego wina

18 października 2011, dodał: marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 jajka,
  • 5 dag cukru,
  • 1/4 l słodkiego czerwonego wina,
  • 1 kubek śmietany (200g),
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 25 g czekolady deserowej,
  • łyżeczka żelatyny,
  • cukier waniliowy,
  • melisa

Wykonanie:

Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie (ok.150ml). Składniki zmiksować na krem w misce wstawionej do gorącej wody. Dodać żelatynę. Wstawić krem do lodówki, by lekko stężał. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Krem nałożyć do pucharków, dodać śmietanę i wstawić na 30 min do lodówki. Przybrać czekoladą i melisą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...