Kotlety z kalafiora
Artykuł zewnętrzny
Składniki :
- 1 duży kalafior,
- 2 jajka,
- bułka tarta-3 łyżki (do masy) i do obtoczenia kotletów,
- sól-do smaku,
- pieprz-do smaku,
- tłuszcz do smażenia, np. olej słonecznikowy.
Opis przygotowania :
Kalafior ugotować w wodzie z solą na pół miękko.
Ugotowany utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać do tego 2 jajka, sól, pieprz i 3 łyżki bułki tartej (tyle, aby można było formować kotlety).
Następnie formułujemy kotlety i obtaczamy je na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i z surówką.
Ugotowany utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać do tego 2 jajka, sól, pieprz i 3 łyżki bułki tartej (tyle, aby można było formować kotlety).
Następnie formułujemy kotlety i obtaczamy je na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i z surówką.