Kotlety z kalafiora

3 marca 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

  • 1 duży kalafior,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta-3 łyżki (do masy) i do obtoczenia kotletów,
  • sól-do smaku,
  • pieprz-do smaku,
  • tłuszcz do smażenia, np. olej słonecznikowy.

Opis przygotowania :

Kalafior ugotować w wodzie z solą na pół miękko.
Ugotowany utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać do tego 2 jajka, sól, pieprz i 3 łyżki bułki tartej (tyle, aby można było formować kotlety).
Następnie formułujemy kotlety i obtaczamy je na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i z surówką.
55398_kotlety-z-kalafiora_0_1



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...