Kotlety z kalafiora

3 marca 2010,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

  • 1 duży kalafior,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta-3 łyżki (do masy) i do obtoczenia kotletów,
  • sól-do smaku,
  • pieprz-do smaku,
  • tłuszcz do smażenia, np. olej słonecznikowy.

Opis przygotowania :

Kalafior ugotować w wodzie z solą na pół miękko.
Ugotowany utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Dodać do tego 2 jajka, sól, pieprz i 3 łyżki bułki tartej (tyle, aby można było formować kotlety).
Następnie formułujemy kotlety i obtaczamy je na końcu w bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i z surówką.
55398_kotlety-z-kalafiora_0_1



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.