URODA I ZDROWIE

Kotlety z jajek i pieczarek panierowane

20 lutego 2020, dodał: Redakcja

Dzisiaj na obiad proponujemy Wam ciekawe ale banalnie proste połączenie jajek i pieczarek. Kotlety jajeczne to klasyka gatunku, ale dodatek świeżych i delikatnych pieczarek wzbogaca ich smak, można je serwować z dodatkiem śmietanowego sosu koperkowego, dipu czosnkowego lub sosu pomidorowego. Warto dodać do kotletów ulubione zioła np: natkę pietruszki czy koperek. Serwujemy je z puree i sałatką z ogórków kiszonych lub sałatą z jogurtem – obiad gotowy!

składniki:

5 pieczarek

9 jajek (7 gotujmy na twardo a dwa zostawiamy do masy)

cebula biała

5 łyżek bułki tartej

50 gram żółtego sera

zioła: natka pietruszki, koperek lub szczypiorek

przyprawy: papryka, sól, pieprz, majeranek

olej do smażenia lub klarowane masło

Jajka ugotować na twardo. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w kostkę, usmażyć na maśle lub oleju, dodać starty żółty ser i zieleninę. Ugotowane jajka obrać i posiekać na drobniutko, dodać do masy pieczarkowej i zieleniny, doprawić do smaku, dodać dwa surowe jajka  i wymieszać, panierować w bułce i smażyć na gorącym oleju.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mikrofalówka?
Racja, a do tego pożera prąd - ja nie używam jej...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Ostrzegam przed oszustwami typu sprzedaż leku na koronawirusa (bo go jeszcze nie ma!), ostatnio...
Czy stosował ktoś produkty konopne?…
Tylko jak sprawdzić, czy dany produkt jest naprawdę cenny zdrowotnie a nie tylko nazwany...
oszczędzanie ;)
Promocje też są fajne, ja kupiłam ostatnio w lidlu taniej kaszę gryczaną,...