URODA I ZDROWIE

Kotlety z jajek i pieczarek panierowane

20 lutego 2020, dodał: Redakcja

Dzisiaj na obiad proponujemy Wam ciekawe ale banalnie proste połączenie jajek i pieczarek. Kotlety jajeczne to klasyka gatunku, ale dodatek świeżych i delikatnych pieczarek wzbogaca ich smak, można je serwować z dodatkiem śmietanowego sosu koperkowego, dipu czosnkowego lub sosu pomidorowego. Warto dodać do kotletów ulubione zioła np: natkę pietruszki czy koperek. Serwujemy je z puree i sałatką z ogórków kiszonych lub sałatą z jogurtem – obiad gotowy!

składniki:

5 pieczarek

9 jajek (7 gotujmy na twardo a dwa zostawiamy do masy)

cebula biała

5 łyżek bułki tartej

50 gram żółtego sera

zioła: natka pietruszki, koperek lub szczypiorek

przyprawy: papryka, sól, pieprz, majeranek

olej do smażenia lub klarowane masło

Jajka ugotować na twardo. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w kostkę, usmażyć na maśle lub oleju, dodać starty żółty ser i zieleninę. Ugotowane jajka obrać i posiekać na drobniutko, dodać do masy pieczarkowej i zieleniny, doprawić do smaku, dodać dwa surowe jajka  i wymieszać, panierować w bułce i smażyć na gorącym oleju.

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Dobrze że ograniczono spotkania młodzieży, bo oni nic sobie nie robili z epidemii, sama...
Smog- problem dużych miast i nie ty…
Warto nosić maseczkę w takie dni, kiedy pyłów jest więcej...
Jak oceniacie swoich stomatologów?
Moja też jest ok, ale zauważyłam, że trudniejsze zabiegi woli zlecać innym;)...
Pokazy makijażu na żywo
Można zobaczyć na żywo jak malują profesjonaliści i nauczyć się czegoś dla własnych potrzeb:)