Kotlety schabowe w cieście z musztardą

31 maja 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

kotlety:

6 schabowych, 2 łyżki musztardy, 1/2 pęczka bazylii, 6-7 dużych ząbków czosnku, majeranek, oregano, sól, pieprz.

Kotlety cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Bazylię posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Mięso z jednej strony cienko posmarować musztardą. Na to rzadko ułożyć czosnek, posypać bazylią, majerankiem i oregano. Kotlety złożyć na pół, brzegi lekko przyklepać tłuczkiem, by się złaczyły.

ciasto:

2 jajka, szkl. mąki, szkl. mleka, sól, pieprz.

Jajka zmiksować z mąką, dolewać mleko, aż zgęstnieje jak śmietana. Przyprawić.

Kotlety maczać w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć.

Od czasu do czasu lubię zjeść kotlety w nieco innej postaci niż tradycyjne schabowe.

file1306845225



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.