Kotlety schabowe w panierce z chipsów i migdałów

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Przypominam ten przepis bo wart jest uwagi .Niby kotlety schabowe – a smakują inaczej . Polecam dla odmiany .
Kotlety schabowe w panierce z chipsów i migdałów :

Kotlety schabowe to jedna z popularniejszych potraw kuchni polskiej . Żeby nie podawać ich ciągle w ten sam sposób eksperymentuje z różnymi wersjami ich podawania. Ostatnio wypróbowuję różne odmiany panierek .Ta wyszła bardzo smaczna.

Czas 20 minut

Składniki  na 2 kotlety schabowe

  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 5 dag chipsów ziemniaczanych ( bez dodatków )
  • 10 dag migdałowych płatków
  • pieprz mielony
  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Kotlety rozklepać i posypać pieprzem ( nie solić bo chipsy są słone ). Chipsy i płatki migdałowe zmielić i wymieszać. Roztrzepać jajko z mlekiem. Panierować kotlety w panierce, jajku i ponownie w panierce.  Smażyć na oliwie z masłem na rumiano.

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz