Kotlety mielone z twarogiem

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 500 g     mięsa mielonego (cielęciny i wieprzowiny)
  • 1 łyżka    Vegety pikantnej
  • 1               jajko
  • 3 ząbki     czosnku
  • 1 łyżka     posiekanej natki pietruszki
  • 200 g       twarogu
  • 1 łyżka     bułki tartej
  • olej do smażenia

Przygotowanie

1. Mielone mięso włożyć do głębokiej miski.
2. Dodać Vegetę pikantną, przeciśnięty czosnek, natkę pietruszki, jajko i twaróg. Dokładnie wymieszać i        odstawić na pół godziny.
3. Z przygotowanej masy uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
4. Przygotowane kotlety smażyć na gorącym oleju, ok. 7-8 minut z każdej strony.

Rada

Przed dodaniem do mięsa, twaróg dokładnie odsączyć.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...