Kotlety mielone z twarogiem
Artykuł zewnętrzny
- 500 g mięsa mielonego (cielęciny i wieprzowiny)
- 1 łyżka Vegety pikantnej
- 1 jajko
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 200 g twarogu
- 1 łyżka bułki tartej
- olej do smażenia
Przygotowanie
1. Mielone mięso włożyć do głębokiej miski.
2. Dodać Vegetę pikantną, przeciśnięty czosnek, natkę pietruszki, jajko i twaróg. Dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny.
3. Z przygotowanej masy uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
4. Przygotowane kotlety smażyć na gorącym oleju, ok. 7-8 minut z każdej strony.
Rada
Przed dodaniem do mięsa, twaróg dokładnie odsączyć.
na podstawie: www.podravka.pl