Konfitura z cytryny i limonki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Konfitura z cytryny i limonki

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • a) 3 cytryny
  • b) 2 limonki
  • c) 1 saszetka ksylitolu
  • d) 1 łyżka cynamonu

 

1.  Cytryny i limonki parzymy wrzątkiem, myjemy (szorujemy), jeszcze raz parzymy wrzątkiem, dzielimy na kawałki (możemy też zblendować)

2. Owoce przekładamy do garnka

3. Dodajemy ksylitol i gotujemy ok. 40- 45 minut (jeśli owoce są zblendowane)

4. Na koniec dodajemy cynamon i mieszamy

5. Przekładamy do słoiczków, nagrzanych w piekarniku

6. Dżem z cynamonem idealnie nadaje się do naleśników. Dżem bez cynamonu do sosów

file1425804485

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...