Konfitura z cytryny i limonki

8 marca 2015,
dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • a) 3 cytryny
  • b) 2 limonki
  • c) 1 saszetka ksylitolu
  • d) 1 łyżka cynamonu

 

1.  Cytryny i limonki parzymy wrzątkiem, myjemy (szorujemy), jeszcze raz parzymy wrzątkiem, dzielimy na kawałki (możemy też zblendować)

2. Owoce przekładamy do garnka

3. Dodajemy ksylitol i gotujemy ok. 40- 45 minut (jeśli owoce są zblendowane)

4. Na koniec dodajemy cynamon i mieszamy

5. Przekładamy do słoiczków, nagrzanych w piekarniku

6. Dżem z cynamonem idealnie nadaje się do naleśników. Dżem bez cynamonu do sosów

file1425804485

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...