URODA I ZDROWIE

Konfitura z cytryny i limonki

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 

  • a) 3 cytryny
  • b) 2 limonki
  • c) 1 saszetka ksylitolu
  • d) 1 łyżka cynamonu

 

1.  Cytryny i limonki parzymy wrzątkiem, myjemy (szorujemy), jeszcze raz parzymy wrzątkiem, dzielimy na kawałki (możemy też zblendować)

2. Owoce przekładamy do garnka

3. Dodajemy ksylitol i gotujemy ok. 40- 45 minut (jeśli owoce są zblendowane)

4. Na koniec dodajemy cynamon i mieszamy

5. Przekładamy do słoiczków, nagrzanych w piekarniku

6. Dżem z cynamonem idealnie nadaje się do naleśników. Dżem bez cynamonu do sosów

file1425804485

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nowości kosmetyczne
> voyage napisał/a:> Krem do twarzy pod prysznic Eveline - któraś już ma?Co?...
Podkład - matujący czy kryjący?
A ja chyba nie umiem dobrze nałożyć podkładu, albo moja skóra jest w...
Preparat na zmarszczki
Nadszedł w moim życiu czas, kiedy muszę się rozejrzeć za kremem z prawdziwego zdarzenia....
Paletki ;)
U mnie paletki mają długi żywot, bo często brakuje mi czasu, kiedy w pośpiechu...