Naleśniki z pestek słonecznika

8 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 4 jajka
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 200 g męstek ze słonecznika
  • 0,5 l wody niegazowanej, dobrej jakości
  • olej kokosowy do smażenia

 

  1. Pestki ze słonecznika mielimy
  2. Białka oddzielamy od żółtek
  3. Żółtka miksujemy z ksylitolem
  4. Dodajemy wodę i zmielone pestki
  5. Wszystko miksujemy na jednolitą masę
  6. Białka ubijamy na sztywną pianę i dokładamy do reszty składników delikatnie mieszając masę łyżką
  7. Naleśniki smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni, na średnim ogniu (w odróżnieniu od „normalnych” naleśników, te potrzebują silnego płomienia, by się wysmażyły
  8. Podajemy z konfiturą cytrynowo – limonkową z cynamonem

file1425804415

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...